POPULÆRT: Christopher Hellman viser frem de to forskjellige hårklypene med Askerkallene støpt inn. De fås i en liten og en stor variant.

Askerkallene i Bunadssølv

Har du Askerbunad? Isåfall kan du smykke deg med bunadssølv på 17. mai der Askerkallene er støpt inn.

 

Gullsmed Hellman AS ble etablert i 1973 av gullsmed Frank Hellman, og har butikk i både Asker og Sandvika. Hellman har i samarbeid med Sylvsmidja på Voss designet en egen serie bunadssølv der Askerkallene er støpt inn. Sist ut er de populære hårklypene. – Hårklypene til bunad kom for et par år siden, og har etter hvert blitt veldig populære. Da måtte jo vi lage en egen til Askerbunaden, smiler Christopher Hellman mens han viser frem de to ulike størrelsene. – Det var vi som kom på ideen. Så spurte vi Trine Nilsen, som driver Noma i Drammen, om hun ville designe en for oss. Det sa hun ja til, forteller Christopher. Noma startet med hårklyper som ble til bunadshårklyper og bunad hårbøyler.

ASKERSØLJE

Askerbunaden kan man kjøpe hos Asker Husflidslag ,og bunaden har et eget sølv som hører til bunaden. – Vi ser at Askerbunaden er mer og mer populær, særlig herrebunaden. Derfor synes vi det var hyggelig å kunne tilby en eget Asker-variant av sølvet med Askerkallene. Nå er det to sett med sølv,
og man kan derfor velge. Det har vært delte meninger fra dem som jobber med Askerbunaden, men vi synes det er morsomt at vi kan tilby sølv med Askerkallene på, sier Christopher.

KOMMUNENS MERKE

Askekallen er Asker kommunes merke. Den ble plantet som en allé langs veien ved Asker kirke for rundt 200 år siden, og den står der fortsatt. Den gamle middelalderkirken, som da sto på stedet, ble ødelagt av brann i 1878. Dagens kirke ble vigslet året etter. – Vi har også 17. maisløyfe og kniv med Askerkallene, forteller Christopher.

 

 

hÅRKLYPe:Jentenekansmykke segmedbunadsklypertil17.mai.

HÅRKLYP: Jentene kan smykke seg med bunadsklyper til 17.mai.

 

SØLV: Gullsmed Hellman har designet en serie bunadsølv til Askerbunaden.

SØLV: Gullsmed Hellman har designet en serie bunadsølv til Askerbunaden.

 

KnIV: I tillegg til beltespenner og mansjettknapper fås også kniv med askerkallene støpt inn.

KNIV: I tillegg til beltespenner og mansjettknapper fås også kniv med askerkallene støpt inn.

 

HERREBUNAD: Ifølge Christopher Hellman er Askerbunaden blitt veldig populær. Her vises noe av Hellmans sølv til herrene.

HERREBUNAD: Ifølge Christopher Hellman er Askerbunaden blitt veldig populær. Her vises noe av Hellmans sølv til herrene.

 

STORIES2

 

https://www.buyandread.com/next/reader.htm?pub=askeravisen

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *