Takst og verdivurdering

Norges-Gullsmedforbund-(002)

Med lang erfaring og som godkjent taksør i Norges Gullsmedforbund, er Gullsmed Hellman den foretrekkende partneren til IF, Gjensidige, Storebrand, Dnb, scalepoint og de fleste andre forsikrings selskaper i Norge. Vi utfører alle typer takseringer enten ved tap, arv eller om du ønsker et takstbrev til dine smykker. For at jobben skal bli så nøyaktig og enkel som mulig er kvitteringer, bilder og annen type dokumentasjon knyttet til dine smykker til stor hjelp når smykkene skal vurderes.

 

Verdivurdering ved innbrudd eller skade

Du som kunde vil bli henvist av forsikringsselskapet ditt og får beskjed om å kontakte oss for å avtale et møte. Skadenummer er viktig å ha med seg. Smykkene blir vurdert ut fra dokumentasjon og forklaringer du som kunde gjør. Det er viktig å fremlegge så mye dokumentasjon som mulig, og lag gjerne en liste på forhånd over alt du mener har blitt borte. Skulle du glemme noe, kan det etter sendes til forsikringsselskapene. Forbered deg så godt som mulig.

 

Assuransetakt

Når du skal taksere smykkene dine, leveres dette til enten butikken vår i Asker eller Sandvika. Kvitteringer eller sertifikater er et viktig verktøy for oss, dette gjør det både rimeligere og at prosessen går raskere. Leveringstid vil variere etter mengde og type smykker.

 

Skiftetakst/Arvetakst

Mange ønsker å få en oversikt og en verdi på smykkene i et arveoppgjør. På denne type vurdering setter vi en ca. ny pris på smykkene.